Wie zijn we?

Mijn naam is Katrien Imane. Ik woon en werk in Turnhout. Samen met mijn man Rachid hebben wij drie jongens: Hakim, Ibrahim en Ihsan.


Als geboren Turnhoutenaar kwam ik in 1993 in contact met de islam. Na het afleggen van de geloofsgetuigenis, een intensieve lessenreeks en een examen in de grote moskee van Brussel, ontving ik het officiële document dat ik was bekeerd tot de islam. Hier kreeg ik ook mijn nieuwe naam Imane.

Ik behaalde mijn diploma sociale readaptatiewetenschappen in Leuven en ging aan de slag bij VDAB Turnhout. Jarenlang hielp ik nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld zich te oriënteren op de Belgische arbeidsmarkt. Vandaag de dag richt ik mij voornamelijk op industriële profielen. In 2017 volgde ik een opleiding rituele wassing in de islam. Hier is mijn liefde voor het beroep van uitvaartondernemer ontstaan. Er is niets mooiers dan dat je mensen mag klaarmaken voor hun ontmoeting met Allah, onze Schepper! Ik vind het hierbij heel belangrijk dat de naasten betrokken worden bij de wassing en het plannen van de uitvaart. Het is een bijzonder intens moment dat je zeker kan helpen om je verlies te verwerken.

In 2019 behaalde ik het attest uitvaartmedewerker aan LBC. Momenteel volg ik nog verdere opleiding bij Syntra. Met de opstart van uitvaartzorg Imani wil ik de islamitische gemeenschap in de Kempen verzekeren van een gepaste islamitische uitvaart, met het nodige respect voor alle betrokken partijen.

Mijn naam is Fatima Beatrice Rossie. Ik woon in Arendonk met mijn man Ibrahim en 2 kinderen Rayaan en Fairouz.Ben geboren in Sint-Niklaas maar woon al van mijn 4 jaar in Arendonk.


In 2000 ben ik mij gaan verdiepen in de islaam. In 2001 heb ik mezelf de naam Fatima gegeven. In 2004 ben ik officieel moslima geworden en heb mijn document van de sjahada. Alhamdoulillah.

Ik werk nu sinds januari 2019 in het Az Turnhout Sint Jozef als logistiek assestent op patiententransport. Daarvoor heb ik in Az Turnhout Sint Elisabeth als logistiek assistent op gerietrie gewerkt. Tijdens mijn studies als verzorgende en verpleegkunde kwam ik geregeld in contact met overlijdens. Een mooi en waardig afscheid is voor iedereen belangrijk.

In 2017 volgde ik dan de opleiding rituele wassingin de islaam. In 2019 behaalde ik het attest van uitvaartmedewerker aan LBC. Met de opstart van uitvaartzorg Imani wil ik de Islamitische bevolking helpen om op een gepaste en correcte wijze te helpen.

Onze voordelen

Voor moslims, door moslims

Als moslims willen wij moslims bijstaan in deze moeilijke tijd. We hebben onze accomodatie zo aangepast dat ze gebruikt kan worden voor de islamitische rituelen die bij de dood komen kijken. Zo kan u als familie ervoor kiezen uw dierbare overledene zelf te wassen en de kafan aan te doen in onze verzorgingsruimte. Alle nodige producten hebben wij steeds op voorraad.

Afscheid

Verder kan u van de overledene afscheid komen nemen in ons uitvaartcentrum. We creëerden hiervoor een aangename ruimte, met respect voor uw privacy. We hebben goede contacten met de moskeeën in de buurt en kunnen snel afspraken maken voor het janaza-gebed. We verzorgen het transport van de overledene naar de moskee en de begraafplaats of de luchthaven.

Service

Naar bekeerlingen toe kunnen wij een zeer persoonlijke service bieden. Een gepaste uitvaart uitwerken voor de beide werelden waarin zij leven is belangrijk voor de rouwverwerking van alle betrokken partijen.